Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Ένα μικρό βήμα για την λογοτεχνία, ένα μεγάλο βήμα για τους αρχάριους


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ!!!


Η αρχική ιδέα είναι απλή.

Το επίκεντρο, η επιθυμία του καθένα από εμάς να "παρουσιασθεί" μέσα από την θέληση, επιθυμία, ικανότητα, δεξιοτεχνία του γραπτού λόγου Κάθε μορφής και περιεχομένου. Ανοιχτό σε κριτικές, επιθυμητές θα έλεγα.

Η ιστοσελίδα απευθύνεται σε όλους όσους, έστω και ελάχιστα, πιστεύουν ότι το οποιοδήποτε δημιούργημά τους απευθύνεται σε περισσότερους από έναν ανθρώπους, ή αναζητούν αναγνώριση, πλούτη και δόξα.
Όλα είναι θέμα ματαιοδοξίας, άλλωστε. Δεν θα εξετάσουμε τους λόγους αλλά μας ενδιαφέρει μόνο να υπάρχει η σκηνή όπου θα μπορούμε να την παρουσιάσουμε, να την τιμήσουμε δημιουργικά.
Δεν υπάρχουν όροι συμμετοχής. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι να παρουσιάσουν ολόκληρο ή τμήμα του έργου τους. Να επισημάνω ότι τα θέματα κατοχύρωσης της πνευματικής ιδιοκτησίας τα αναλαμβάνει ο αποστολέας. Το χρονικό διάστημα που θα εμφανίζεται το κείμενό σας, το επιλέγετε εσείς.
Την επιμέλεια ( ορθογραφία, συντακτικό κλπ) των κειμένων επίσης. Δεν θα γίνεται καμία επέμβαση στο υλικό σας.
Ελπίζω να είμαστε καλά για να εκδοσουμε και αντίστοιχη freepress εφημερίδα, κάτι που είναι στα άμεσα σχέδιά μας
Φιλικό καλωσόρισμα
Χάρης

6 σχόλια:

Eryn είπε...

Καταρχάς θέλω να συγχαρώ αυτό το project.Ενα τέτοιο blog τριβέλιζε το μυαλό μου εδω και πολυ καιρό αλλά μου ήταν αδύνατο να το ξεκινήσω.Θα χαρώ πολύ να συμμετέχω ενεργά! Καλή αρχή λοιπόν κι ας πάψουμε επιτέλους να ανησυχούμε πλεον για ζητήματα όπως πνευματικά δικαιώματα και αηδίες.Η τέχνη , σε οποιαδήποτε μορφή της,είναι για να τη μοιράζεσαι και οχι να την κλειδώνεις πίσω απο νομικά παραθυράκια. Αλλωστε όλοι κάποιον έχουμε αντιγράψει στη ζωή μας...Χαιρετώ φιλικά!!

Αλέξανδρος Π. είπε...

Η δικιά μου άποψη στη δημοσίευση του αυτού του άρθρου είναι το οτι όσοι γράφουν , γράφουν επειδή τους αρέσει επειδή μέσα απο αυτό εκφράζονται και περνάνε το δικό τους μήνυμα. Γράφουμε επιδή θέλουμε να ακούσουν την γνώμη μας ή αυτό που ακεφτήκαμε και άλλοι άνθρωποι όχι όμως για τα πλούτη και την δόξα.Αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να σκέφτεται κανείς γιατί όταν ξεκινάς να γράψεις κάτι με στόχο το χρήμα ...Δεν κάνεις τίποτα. Σπάνια κέρδισαν "πλουτη και δόξα" όσοι έγγραψαν για αυτό τον σκοπό...Γράφεις επείδη κάτι θες να πεις , επειδή κάτι σε καίει όπως λέει και η Μανίνα Ζουμπουλάκη.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Σ' άκουσα στο ΣΚΑΪ... Μπράβο για την πρωτοβουλία!
Σύντομα θα στείλω κι εγώ το κάτι τις μου!!

Unknown είπε...

Αντίθετα με την Eryn , πιστεύω πως πρέπει να κατοχυρώνεις τις ιδέες σου γιατί ο καθένας μπορεί να τις αντιγράψει.Στο χέρι μας είναι να μοιράζουμε μεν αυτό που βγαίνει απο μέσα μας και να μην σκεφτόμαστε το κόστος να το κατοχυρώνουμε δε.

cpbaroque είπε...

Γεια σου Χάρη. Με λένε Κωνσταντίνο και είμαι ο syn-grafo.blogspot.com. (Νομίζω πως σου οφείλω μια συγγνώμη για το παραμφερές του ονόματος - άλλωστε εσύ ξεκίνησες πρώτος). Όταν λες να ενώσουμε δυνάμεις τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου; Πάρε με αν θες στο 6726.949 ή στο 6945.332636.

tsaousa είπε...

Βρε, βρε, πώς συναντιούνται οι δρόμοι στον κυβερνοχώρο..
Πολύ καλή η ιδέα σου.